Дезинфектанти

Дезинфекцията на кожата на ръцете е основното средство за превенция

дезинфектанти купи онлайн ТопчоБГ

Според експерти една трета от инфекциите, свързани с предоставянето на здравни грижи, могат да бъдат предотвратени, ако се спазват определени мерки. Дезинфекцията на кожата на ръцете е основната индивидуална хигиенна процедура. Хигиената на ръцете е основен елемент за предотвратяване на разпространението на вътреболнични инфекции и следователно за гарантиране на безопасността на пациентите. Въпреки факта, че това е една от най-известните и тривиални процедури, тя може да бъде оптимизирана. Значението на дезинфекцията на ръцете често се подценява от здравните специалисти. Мръсните ръце могат да разпространяват микроби в затворени пространства, където има много хора едновременно. Например, в старческите домове патогените могат да бъдат открити в цялата сграда в почти всички съоръжения. Целенасочената дезинфекция на ръцете защитава не само пациентите, но и персонала. В крайна сметка, колкото повече хигиена се грижи здравният работник, толкова по-безопасен е болничният престой за пациентите и за него самия.

Значението на грижата за кожата

Благодарение на бързото си действие, лекота на използване, висока антимикробна активност и добра поносимост, днес препарати на алкохолна основа намират широко приложение за дезинфекция на ръцете. Въпреки това, ефективността на хигиенните процедури зависи много от факта, че дезинфектантите не увреждат кожата. Това е много важно за персонала, чиято кожа е изложена на ежедневен стрес, включително многократно измиване на ръцете. Едно от най-честите професионални заболявания при здравните работници е контактният дерматит, възпалително състояние, при което кожата става суха и груба, което от своя страна води до микропукнатини. За да се сведат до минимум тези инциденти, е важно дезинфектантите да третират кожата едновременно.

дезинфектанти купи онлайн

За да миете ръцете си ефективно, трябва да поддържате кожата си здрава, най-малките ранички и микротравми могат да доведат до усещане за парене при използване на антисептици, което от своя страна може да доведе до неправилната им употреба. По този начин дезинфектантът трябва да отговаря на две изисквания – той трябва да бъде ефективно дезинфекциран и да се понася добре от кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *