Почистващи препарати

Как бързо и ефективно да почистите фугите на плочките

Почистващи препарати за плочки

Почти всеки дом има стени или подове с плочки. Това е един от най -практичните и издръжливи материали, за който не е трудно да се грижите – просто го избършете с влажна кърпа по време на почистването за поддръжка. Необходими са обаче грижи не само за самата плочка, но и за местата, където тя се съединява, а тук ситуацията вече е малко по -сложна. Трудности възникват поради факта, че фугите имат груба пореста повърхност в която се абсорбира влага и различни замърсители (мазнини, мръсотия, прах). Това не само разваля естетическия вид на покритието, но и създава благоприятна среда за развитието на патогени (мухъл, гъбички, бактерии). Това може да провокира появата на различни заболявания, като алергии, респираторни заболявания и нарушено функциониране на имунната система. В тази статия ще говорим за това как да почистите фугите между плочките, какви методи за премахване на замърсяванията съществуват и какви почистващи препарати да помогнат за решаването на този проблем.

Най -ефективни начина за почистване на фугите на плочки у дома. Можете да почистите фугите на плочките в кухнята или банята по различни начини – от използването на импровизирани средства до радикални мерки за пълна подмяна на фугиращата смес. Всяка технология има своите предимства и недостатъци, а изборът на конкретна техника зависи от входните характеристики: естеството и степента на замърсяване, материала на покритието, цвета на плочката, наличието на подходящи условия за използване на специални химикали.

Основни метода за почистване на фуги на плочки:

1. Импровизирани средства. Народните методи са популярни, защото средствата, които се използват за изпиране на фугиращата смес, са във всеки дом. Те са много по-евтини от специализирани химични съединения, но могат да се използват само за отстраняване на неспецифични и не силни замърсявания.

2. Премахване на замърсители от фугите на плочки със специални химикали. Това е по -скъп, но и по -ефективен начин за почистване на фугите между плочките. Специални продукти се представят под формата на гелове и спрейове в широка гама. Те имат такива предимства като: гъвкавост (подходяща за почти всички видове плочки), ефективност срещу различни видове замърсявания (потъмняване, ръжда, мазнини, замърсявания), увеличаване на живота на плочката – не е необходимо да се търка дълго време, което предотвратява износването и поддържа привлекателен външен вид, създаване на защитен слой в ставите, увеличаване на устойчивостта на външни влияния.

Почистващи препарати за почистване на плочки. Специални почистващи средства за почистване на фуги на плочки. За да премахнете замърсяванията, агентът се нанася върху фугите, оставя се за 1-2 минути , след което съберете останалата част от разтвора с влажен парцал за под гъба. Забележка! Преди да използвате почистващ препарат, не забравяйте да тествате зона, която не е видима за очите, за да се уверите, че почистващият препарат няма да повлияе на обезцветяването и други характеристики на плочката. Почистване на фугите между плочките от мухъл и плесен. Ако фугите не са просто замърсени, а засегнати от мухъл или гъбички, ще трябва да прибягвате до използването на специални химикали. По правило това са киселини или основи, представени под формата на готов продукт или концентрат, който трябва да се разрежда в съответствие с инструкциите. Агентът се прилага по аналогия с предишния метод, разликата е, че те са предназначени специално за ефективна борба с патогените.

Премахване на замърсяванията от фугите на плочките с парна почистваща машина. С помощта на почистващ препарат за пара не само лесно и бързо се отстраняват не само всички видове замърсявания от фугиращата смес, но и микробите, гъбичките, всички същите болестотворни плесени и дори миризми. Инструкции за почистване на фугите между плочките с парна почистваща машина: премахваме всички чужди предмети, изсипете чиста вода или специален почистващ разтвор в специален контейнер на оборудването, изчакайте докато се появи пара. Изпарете шевовете докато почиствате замърсяванията с четка, вградена в парогенератора, отстранете остатъците от замърсявания с влажна кърпа / кърпа. Този метод има значително предимство. Плочката не е изложена на абразивни материали, което запазва нейната цялост и удължава експлоатационния й живот.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *