Работно място

Как да направите счетоводство за вашия почистващ бизнес

счетоводство за бизнеса | contolexvarna.bg

Притежаването на бизнес за почистване отваря вратата към невероятни възможности за създаване на собствен източник на доходи. Но управлението на малък бизнес идва и с често досадни отговорности, като фактуриране, счетоводство. Добрата новина е, че не е нужно да сте счетоводител, за да управлявате финансите на бизнеса си за почистване като професионалист. С помощта на това ръководство и безбройните налични счетоводни инструменти ще имате всичко необходимо, за да поемете контрола върху счетоводството на вашия малък бизнес, така че да можете да се съсредоточите върху предоставянето на ценни услуги за почистване на вашите клиенти.

Въведение в почистването на бизнес счетоводството

Счетоводството е процес на записване на финансови транзакции, свързани с даден бизнес. Това включва обобщаване, анализиране и отчитане на бизнес приходи и бизнес разходи пред надзорни агенции, регулаторни органи, агенции за събиране на данъци и бизнес партньори или инвеститори. За собствениците на фирми за почистване това означава да наблюдават вашите транзакции и да гарантират, че изпълнявате всичките си данъчни задължения. Независимо дали сте нов собственик на малък бизнес или сте в бизнеса от години, трябва да сте наясно с управлението на финансовите си показатели и паричния поток. Това ще ви помогне да вземате информирани финансови решения, да управлявате разходите си и да избягвате скъпоструващи грешки, когато настъпи данъчното време.

1. Регистрирайте своята услуга за почистване в държавата.

Първата стъпка, която всички собственици на фирми за почистване трябва да направят, преди да започнат бизнес, е да създадат бизнеса. Това започва с вземането на решение за бизнес структура. Много собственици на малък бизнес започват като еднолични търговци. Това означава, че бизнесът не е отделно юридическо лице и не подава отделни бизнес данъчни декларации. Едноличното търговско дружество е най-лесната бизнес структура, но също така означава, че можете да носите лична отговорност за всички дългове или задължения на бизнеса. Ако искате да отделите бизнес финансите си от личните си финанси, помислете за създаване на дружество с ограничена отговорност.

 2. Създайте бизнес банкова сметка

Първата стъпка в организирането на вашите бизнес финанси е да отделите личните си сметки от вашите бизнес сметки. Трябва да отворите поне една отделна бизнес банкова сметка за вашия бизнес за почистване. Уверете се, че всичките ви доходи от бизнеса от почистване се депозират във вашата бизнес разплащателна сметка и че всички бизнес разходи преминават през бизнес сметката вместо през личната ви сметка. Можете също да плащате бизнес данъците си от банковата сметка на бизнеса. Не начислявайте никакви лични разходи към вашия бизнес акаунт. Това ще направи счетоводството ви много по-чисто и ще улесни изчисляването на вашите данъци. Можете да отворите бизнес банкови сметки във вашата местна банка или онлайн банка. Просто отидете в предпочитаната от вас банка, за да обсъдите възможностите си за нова бизнес разплащателна сметка.

3. Създайте дневник за почистване

След това ще искате да създадете дневник за почистване, за да следите вашите клиенти и постъпващите приходи. Този дневник също ще ви помогне да видите колко време отнема почистването на дом или офис, за да можете да наблюдавате финансовото състояние на вашия бизнес, като например определяне дали трябва да повишите цените си за услуги, да ускорите времето си за почистване или и двете. Вашият дневник за почистване трябва да включва:

  • Дата
  • Имената на клиентите
  • Начален час и краен час
  • Обща такса за почистване за услугата почистване
  • Разходи за труд и разходи

4. Запазете разписките си

Фирмите за почистване обикновено имат ниски режийни разходи, но все пак е важно да следите разходите си, така че не само да сте наясно колко пари влизат, но и колко пари излизат. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *