Почистващи препарати, Работно място

Как да почистите душ слушалка

Душ слушалка

Поддържането на вашата душ слушалка чиста е наистина важно. Ако сте установили, че потокът на вашия душ е по-слаб от преди или водата вече не излиза свободно, има вероятност вашата душ глава да е запушена с мръсотия и минерални отлагания. След като сте проверили, че проблемът не се дължи на ниско водно налягане, можете да се подготвите за почистване на душ слушалката!

Ще имаш нужда:

  • бял оцет
  • Найлонов плик или плик за сандвичи
  • Връв или еластични ленти
  • Гъба с търкалка/ стара четка за зъби

Как да почистите душ слушалка:

1. Изтъркайте мръсотията или варовик

Първата стъпка при почистване на вашата душ слушалка е премахването на всякакви замърсявания или варовик, които не са твърде упорити. С гъба за почистване или четка за зъби го изтъркайте добре, готово за отстраняване на котления камък.

2. Напълнете торба с бял оцет

Вземете найлонова торбичка, торбичките за сандвич ще работят особено добре, и я напълнете с бял оцет.

3. Поставете слушалката в торбичката

Поставете найлоновия плик върху душ слушалката, докато се потопи напълно, след което с помощта на връв или еластична лента закрепете плика. Уверете се, че чантата е завързана достатъчно здраво, за да не се изплъзне и да се отдели, след като я пуснете.

4. Оставете да се накисне

Оставете слушалката на душа да се накисне в белия оцет поне за час.

5. Отстранете торбата и пуснете вода

Извадете душ слушалката от торбата и пуснете гореща вода, за да почистите всякакви отлагания, които могат да се задържат около дюзите.

6. Изтъркайте излишната мръсотия

С помощта на четка за зъби или кърпа изтъркайте излишната мръсотия или варовик, които не са били отстранени от оцета. След това можете да изплакнете душ слушалката, за да премахнете последните минерални отлагания и миризмата на оцет.

Можете също така да почистите другата страна на душ слушалката с гъбата си, оцетът трябва да й придаде ярък блясък.

Декалциране на фиксирана душ слушалка

Въпреки че може да е малко по-трудно, все пак можете да използвате метода по-горе, за да почистите вашата фиксирана душ глава.

Напълнете пластмасовата си торбичка с бял оцет и я поставете върху горната част на фиксираната душ слушалка, като се уверите, че цялата арматура е потопена. След това с помощта на канап или еластични ленти завържете чантата върху тръбата, водеща към душ слушалката. Здравото завързване на торбата е още по-важно при почистване на фиксирана душ слушалка, така че се уверете, че е сигурна! След като го оставите да кисне за около час, извадете торбичката и изплакнете главата с топла вода. Използвайте търкалка или четка за зъби, ако приспособлението все още е мръсно.

Поддържането на вашата душ глава чиста е важно не само за естетиката, но и за продължаващото добро функциониране на вашия душ. Използването на естествени съставки като оцет и сода бикарбонат ще поддържа вашата душ глава искрящо чиста  дълго време.

Почистване на душ слушалка без оцет

Въпреки че оцетът е популярно решение за почистване на душове, има и други методи, които можете да използвате. Сода бикарбонат, препарат за почистване на фурни, специализирани продукти и дори кола могат да бъдат ефективни, когато се опитвате да почистите душ слушалката.

Почистващ препарат за кранове и душ

Понякога трябва да отидете при професионалисти! Почистващият препарат за кранове и душ може да се използва за лесно отстраняване на варовик и нежно отлагания, без да наранява покритието. Почистващият препарат също ще придаде красив блясък на вашата душ слушалка. Както при повечето почистващи препарати, препоръчваме първо да тествате продукта върху малка площ и винаги проверявайте бутилката, за да видите дали покритието на вашия душ е съвместимо.

Сода за хляб

Подобно на използването на оцет, почистването на душ слушалката със сода за хляб е нехимичен метод. Вземете вашата сода за хляб и я смесете с вода, докато успеете да създадете паста. Носейки чифт ръкавици, разнесете пастата върху душ слушалката и я оставете да престои 15 минути. Важно е да не оставяте содата за хляб върху душ слушалката твърде дълго, тъй като може да стане много трудно да се изплакне. След като го оставите да попие, избършете го с кърпа и вашата душ глава трябва да бъде искрящо чиста.

Препарат за почистване на фурна

Въпреки че очевидно е предназначен за друга цел, препаратът за почистване на фурни може да се използва и за отстраняване на котления камък от душ слушалката. Тъй като препаратите за почистване на фурни са предназначени да пробиват невероятно силна мръсотия, изгоряла във вашата фурна, те могат да бъдат доста издръжливи, така че е важно да ги използвате пестеливо и да носите ръкавици. Просто напръскайте равномерно главата с почистващия препарат за фурни, оставете го за 20 минути, след което изплакнете с топла вода.

Кола

Повечето напитки кола съдържат лимонена киселина, винена киселина и фосфорна киселина, всички от които се намират в продуктите за почистване на баня. Въпреки че може да не се справи толкова добре при създаването на блясък, напитките кола могат да бъдат невероятно ефективни при отпушването на минерални отлагания и варовик в слушалката на вашия душ. Препоръчваме да използвате пластмасова торбичка, завързана около душ слушалката, както при метода с оцет по-горе, като я оставите да кисне за един час преди изплакване. Когато избирате марка кола, всяка трябва да работи, стига да съдържа 3-те съставки, които споменахме по-горе.

Заключение

Ако сте опитвали от методите по-горе за почистване на вашата душ слушалка и тя все още не се почиства, може да е време да я премахнете. Разгледайте фантастичната гама от душове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *