Почистващи препарати

Как да се отървете от прах в апартамент

Почистващи препарати за дома

Кой не иска къщата му да блести с чистота и винаги да е в ред? Но прахът се утаява по всички повърхности и се запушва във всеки ъгъл на вашия апартамент. Ако вашето дете, любимо коте или кученце пълзи изпод килера, покрит с прах и паяжини, това трябва да ви предупреди. В края на краищата прахът може да бъде опасен за здравето, особено за астматици и хора с дихателни проблеми. Прахът може също да надраска антични предмети като любимата ви ваза или свещник, да съсипе мебели или килим. Преди да започните и да отървете от праха, трябва да се уверите, че във вашия дом няма никой, който да има алергии, астма или други проблеми с дишането. В случай, че в къщата има такива хора, прахът трябва да се избърсва поне веднъж седмично. Но дори и да няма такива, избършете праха поне на всеки 2 седмици. Това е особено вярно за мебели, електроника и места, където прахът може лесно да се натрупа. Отстраняването на прах под леглата и гардеробите обаче може да се отложи малко – всичко зависи от това колко често и какво точно използвате.

Как да се отървете от прах у дома просто и ефективно? Ето няколко прости стъпки, които ще ви помогнат да се отървете от праха:

1. Подгответе всички препарати за почистване и обезпрашаване. Преди да започнете почистването, подгответе всичко необходимо, за да премахнете праха и почистете повърхностите. Най -вероятно ще ви трябва купа с гореща вода, хартиени кърпи, меки кърпи и прахосмукачка. И ако мислите как да се отървете от праха у дома и да го премахнете от мебелите и други повърхности, вероятно ще ви е необходим и лак. Това ще бъде особено добре, когато се грижите за антични мебели.

2. Систематично провеждайте мокро почистване във всички жилищни помещения и стаи. Ако редовно миете рафтове, стълби и мебели, започвайки отгоре, тогава целият прах от тях ще се утаи отдолу. И тогава можете лесно да го съберете. Започнете да почиствате праха от ъглите на тавана, полилеите и пердетата. И едва след това пристъпете към почистване с препарати на целия апартамент.

3. Не забравяйте да премахнете праха на труднодостъпни места. Прахът се отстранява там, където е трудно да се достигне. Например под шкафове или легла. И също така го премахнете от елементи, за които може би сте забравили. Те могат да включват: Рафтовете. Ако мислите как да се отървете от праха, тогава няма да е излишно да премахнете всички неща от рафтовете и едва след това старателно да ги изплакнете и дезинфекцирате. Рамки от снимки и картини. Те често се забравят и само самите изображения – картини и снимки – се изтриват. Но в тяхната рамка се натрупва огромно количество прах, бактерии, микроби и вируси. Пространство зад техническите устройства. Шансовете са, че не забелязвате праха зад вашия принтер или телевизор. И се натрупва там, след което се разпръсква из целия апартамент. За да се отървете от праха, когато почиствате къщата, не забравяйте за пространството зад вашите технически устройства.

Пълнени играчки. Ако имате деца в дома си, вероятно имате много плюшени играчки. Но те привличат прах, тъй като по правило се зареждат със статично електричество. Затова трябва редовно да ги миете и почиствате.

Вентилатори и климатици. Най -добрият начин за почистване на праха от вътрешните повърхности на тези устройства са прахосмукачките със специални дюзи. Пространства под леглата. Ние прекарваме голяма част от живота си в леглото. Следователно не е изненадващо, че под леглата се натрупва много прах. Преместете леглото настрани, избършете пода и цокъла отдолу и след това старателно почистете всички страни на леглото. Споделихме с вас няколко полезни съвета как да се отървете от праха у дома.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *