Почистване на хотел

Как и с какво можете да почистите бял кожен диван

Мека мебел от бяла кожа е луксозно допълнение към всеки интериор. Основният недостатък на бялото е способността бързо да се замърсява. Но ние открихме няколко ефективни начина да помогнем за решаването на този проблем:

Mляко

Помага за справяне с прясна мръсотия. Първо трябва да затоплите млякото, да навлажнете памучен тампон или парче памучна вата, да разтриете добре петното и след това да отстраните останалото със суха кърпа.

Течност за миене на съдове.

Нанесете малко количество гел върху парцал, разтрийте мръсотията. Отстранете остатъците от продукта и петната с влажна кърпа. Слаб оцетен разтвор (2 супени лъжици оцет 9% в 2 литра вода). Разтвор на амоняк. Използва се в чист вид изключително за бяла кожена тапицерия. Поставете няколко капки амоняк върху памучен тампон, третирайте следите.

Как да премахнете кръв, вино и други видове замърсявания от тапицерия

Петна по тапицерията на дивана са неизбежни. Докато повечето от тях са достатъчно лесни за справяне, сложните петна от кръв, вино или урина повдигат много въпроси. Основното правило при работа с тях е незабавното отстраняване, преди следата да има време да проникне дълбоко в материала.

Диван

Ако откриете мръсотия, незабавно я попийте с хартиени кърпи. Започнете да почиствате от краищата на петното, като постепенно се придвижвате към центъра, за да не стане по-голям диаметър. Нека да разгледаме всеки вид комплексно замърсяване поотделно:

Урина

Въпреки че самото петно ​​може да не остави следа, силна неприятна миризма ще се усети веднага. Такова замърсяване изисква бърза реакция. След като откриете урина, бързо я подсушете с хартиена кърпа и след това я подсушете със сешоар/ютия, за да избегнете ивици. Ще ви трябва оцетен разтвор, за да го почистите, както и да се отървете от миризмата. Вземете 2 супени лъжици оцет 9% и 10 супени лъжици вода. Вместо оцет е подходящ слаб разтвор на калиев перманганат. Нанесете продукта върху петното и го оставете да престои поне 20 минути. След това отстранете остатъците с кърпа, напоена със сапунена вода.

Кръвни петна.

Имате късмет, ако се окажат пресни. Изплакнете ги обилно със студена вода, докато петната от кръв се разтворят напълно. Ако вече са изсъхнали, вземете няколко кубчета лед и след това ги нанесете върху мръсотията. След това разтрийте мястото с оцетен разтвор (половин литър вода плюс 2 супени лъжици оцет 9%) и след това гъба с пяна.

Изчистете петно ​​от вино

Вместо оцет, пригответе саламура. Разтворете няколко супени лъжици готварска сол в 1 литър топла вода. Навлажнете добре петната с разтвора, оставете за един час.

Червено вино. Попийте прясно разлятата напитка с хартиени кърпи или салфетки. Поръсете следата от виното с готварска сол, оставете, докато капчиците се абсорбират напълно. Почистете кристалите сол и повторете процедурата, ако е необходимо. Накрая измийте пътеката с етилов алкохол, сапунена вода, след което изплакнете с течаща вода.

Радиатор бял Маркери / моливи / химикалки. Третирайте ги с етилов алкохол или амоняк. Подходящ е и ацетонът.

Петна от плодов сок/зеленчуков.

За отстраняването им е полезен разтвор на амоняк. След почистване избършете кърпата с чиста суха кърпа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *