Почистване на под

Почистване на банята и тоалетната

средства за почистване

Събрахме за вас 5 от най -популярните и ефективни съвети за поддържане на подредени банята и тоалетната ви. Прости и достъпни компоненти, елементарни стъпки и невероятен резултат – тази селекция от народни почистващи продукти ще бъде полезна за всяка домакиня и ще се превърне в спасител.

Баня. Домашно приготвените почистващи препарати за баня и тоалетна са чудесна алтернатива на стандартните домакински химикали. По правило се избира от тези, които се грижат за околната среда и се опитват да избягват химикали поради здравословни проблеми. Освен това народните съвети винаги се харесват на тези, които търсят бюджетни опции, но очакват перфектна чистота. В тази колекция съветите отговарят както на тези, така и на други изисквания.

Почистване тоалетната до блясък, Вземете бутилка 9% разтвор на оцет – вашето домашно почистващо средство за тоалетни е готово. Изсипете половината бутилка в казанчето. Оставете го за 5-10 минути и след това го измийте. Оцетът ще почисти всички замърсявания, ръжда и дори мухъл. Освен това оцетът убива бактериите на място. За да почистите зоната под тоалетната седалка и други труднодостъпни зони, наситете тоалетната хартия с останалия оцет. Сгънете го на няколко слоя, за да направите малък валяк и го поставете на местата, които трябва да бъдат почистени. Оставете го за половин час и изплакнете.

Почистване на огледала за баня. Черният чай е най -доброто естествено домашно средство за почистване на огледала. Вземете три пакетчета чай и го натопете в чаша вряща вода. Оставете ги в чаша, докато изстинат напълно. Сместа може да се напръска от спрей бутилка или да се навлажни с кърпа. Имайте предвид, че този почистващ препарат е подходящ и за почистване на прозорци и полиране на лъскави повърхности, както и за почистване на стъклената врата на душ.

Премахване на стари петна Отчаяни да измиете петното в банята или тоалетната? Нещо черно е здраво вградено във фугите между плочките и подозирате, че може да е мухъл? Е, сега можете да се справите с него с прост и ефективен продукт за почистване на дома. Вземете течност за миене на съдове (всякаква, можете да екологично чиста, ако е въпрос на принцип) и я смесете с 9% разтвор на оцет. Пропорцията е 50/50. Нанесете продукта върху замърсената повърхност с гъба и изтъркайте добре. Ако петна са много стари и жилави, оставете сместа да действа 30-40 минути.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *