Почистващи препарати, Работно място

Правилна грижа за мивка от изкуствен камък

Кухненска мивка отцедник и смесител за | bg-maistor.com

Само по себе си ежедневното почистване на композита е доста просто. В повечето ситуации е достатъчно да измиете коритото с топла вода и течен сапун и след това да я избършете на сухо с мека гъба. Но има един проблем с този материал: такъва мивка, лесно се надрасква от абразиви. Ето защо, ако в мивката има старо петно, в никакъв случай не трябва да се опитвате да го премахнете с твърди метални четки или груби почистващи препарати! Най-доброто решение е закупуването на специална химия. В идеалния случай трябва да изберете продукт от фирмата производител, тъй като всеки производител има своя собствена смес от композит и точно разбиране как да го почиства. В същото време обърнете внимание на неговия състав: не можете да се грижите за мивката от изкуствен камък с препарати с фосфати, метиленхлорид, ацетон. В допълнение към обичайното нанасяне върху мръсотията, подходящи продукти могат да се смесят в купа, пълна с вода, да се оставят за известно време (от 15 минути до 12 часа – това е посочено в инструкциите) и след това да се изплакнат обилно.

Основни повреди и видове ремонт на кухненски мивки от изкуствен камък

Без значение колко внимателна е грижата за мивките изработени от изкуствен камък, е невъзможно да не се получат повреди. Ето защо е необходимо да се изясни как се поддържа този тип мивка.

Кратки препоръки по този въпрос са събрани в този кратък списък:

  • Малките драскотини могат да бъдат премахнати с полираща машина. Освен това такава процедура може да се извършва многократно: например веднъж на 1-2 години. В края на краищата, композитът е равномерно боядисан по цялата дълбочина, поради което отстраняването на тънък горен слой, който е станал мътен с времето, няма да му навреди, а само ще върне предишния блясък на вашата мивка.
  • Малко парче което е паднало, можете да поправите сами. В тази ситуация обикновеното акрилно лепило ще дойде на помощ. Безпроблемно ще задържи камъче и ще издържи на вода, почистващи препарати и др. А за перфектна естетика ремонтираното място трябва внимателно да се почисти с шкурка с ниска степен на абразивност. Коригирането на големи щети е най-добре да се остави на професионалисти, тъй като е необходимо да се ремонтира мивка от изкуствен камък от човек с опит в тази област. Този процес изглежда така: изрязване на проблемната зона, придаване на правилната форма на вдлъбнатината, направа на пълнеж от същия материал според формата на изреза, залепване върху специално лепило и полиране.

Кои мивки за кухня са най-добри за използване?

Практиката показва, че не всички инсталации, изработени от „каменни“ композити, наистина се справят адекватно с трудностите на експлоатацията. За да не се притеснявате от трудностите при почистване и ремонт на такива мивки, струва си да купувате модели само от онези производители, които са се доказали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *