Почистване на под

10 неща, които трябва да знаете, преди да купите подопочистваща машина

подопочистващ автомат

Професионалния индустриален подопочистващ автомат може да бъде незаменимо средство за почистване, ако изберете правилния. Грешният избор може да доведе до уред, който причинява главоболие от редовни повреди и още по -лошо. Какво трябва да знаете, преди да купите подопочистващ автомат?
1. Машина, захранвана от мрежата, ще бъде по-евтина, но няма да е от полза ако около вас има хора, които биха могли да се спънат в кабела. Захранването от мрежата е добър избор, ако трябва да използвате непрекъснато за дълго време.
2. Машина за пода с батерии. Ако зоната за почистване е 2000 м² или няма захранващи точки, тогава акумулаторна машина е задължителна. Преди да закупите такава машина уверете се, че капацитетът на батерията е достатъчен, за да покрие необходимата площ с едно зареждане. В противен случай ще трябва да изчакате до 12 часа, за да се заредят батериите. Времето за зареждане до 100% зависи от вида на батериите, инсталирани в машината: Оловно -киселинни батерии с течен електролит: 7 – 8 часа, оловно -кисели батерии с гел електролит: 10 – 12 часа, литиево -йонни (Li -ion) батерии – 1,5 – 2 часа. Ако изберете безжичена подопочистващ машина, помислете само за батерии без поддръжка: гел или литиево-йонни. Уверете се също, че служителите знаят как правилно да зареждат батериите.
3. Дискова или цилиндрична четка. Най -популярни са машините с дискови четки. Можете също да използвате подложки с тях, ако имате държач за подложки. Дисковата подопочистваща машина е най -универсалната и подходяща за повечето гладки подови настилки. Машините с цилиндрични четки са добри за почистване на упорити замърсявания от плочки и фуги, микропорести плочки и подобни груби подови настилки. Препоръчително е също да използвате този тип машини за отстраняване на упоритите замърсявания. Те имат по -голям натиск върху четката. Но трябва да разберете, че тази функция води до бързо износване на четката, така че експлоатационните разходи за този тип машини са по -високи, отколкото за други видове.
4. Машина от тип бутане или със седалка за оператора (ездач) са 2 вида: Бутащ тип или „оператор отзад“. Типът машина, в която операторът следва машината.
Машината се задвижва от въртящия момент на четката или задвижващия мотор.
Машина със седалка на оператора или ездач. Управлението на такава машина прилича на шофиране на кола: операторът сяда на стол, натиска педала и завърта волана. Типът машина, която ви подхожда директно, зависи от зоната, която искате да почистите. По правило за почистване на помещения до 4000 м² се използват мотошлеми за измиване или така наречените микро-ездачи (например Comac Innova 55). За почистване на подове от 3000 м² или повече се избират машини със седалка на оператора.
5. Размерът има значение. Ако подопочистващата машина е твърде голяма, операторът ще трябва да избърше ъглите с моп, да свикне с нейните размери и можете да забравите за почистването под мебелите. Ако е твърде малка, тогава може да нямате време да преминете през цялата необходима площ на пода с едно зареждане. Разбира се, всеки иска да седне на удобен стол, да завърти волана и да стъпи на педала или да почисти цялата стая с машина с голяма ширина на почистване за 2 – 3 преминавания. Въпреки това, ако това е машина захранвана от батерии времето за работа е по -важно от ширината на метене. Изберете кое е най -доброто за вашето помещение, проверете времето за почистване, проверете практическата работа на машината дали батериите и резервоарът за разтвора на препарата и мръсната вода са достатъчни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *