Почистване на под, Почистващи препарати

6 естествени средства за почистване (без дезинфекция) на вашия дом

Препарати за почистване

Силните химически разтвори могат да раздразнят чувствителната кожа или да отделят неприятни изпарения, така че понякога е най -добре да направите безопасен препарат за миене на съдове и препарат почистване на дома, използвайки естествени съставки, които винаги имате под ръка. Създаването на ваши собствени естествени почистващи продукти е не само безопасно и устойчиво, но и може да ви спести пари. Например, ако научите как да правите синапен препарат, трябва да похарчите само за една евтина съставка. Нека да разгледаме как да си приготвим у дома препарат за миене на съдове, който да работи и за почистване.

1. Почистващ препарат за сода и оцет. Ако искате да направите почистващ препарат „всичко в едно“, изберете прости съставки, които работят чудесно за голямо разнообразие от приложения. Ето какво ви трябва:

a/ супена лъжица сода за хляб Половин лимон, четвърт чаша бял оцет, литър гореща вода. Можете също да използвате този препарат за почистване на сода и оцет за почистване на повърхности и мебели във вашия дом. Направете голяма партида, напълнете няколко бутилки със спрей и включете всички в почистването.

2. Направи си сам универсален почистващ препарат за почистване на дрехи. Обикновено накисваме петна в гореща вода, но знаете ли, че използването на естествени почистващи разтвори също може да бъде много ефективно, когато трябва да премахнете петна от дрехите? Всичко от което се нуждаеш е: ½ чаена лъжичка сода за хляб, половин чаша вода, лимонов сок. Смесете сода за хляб и вода, за да направите паста и разтрийте мястото, където се появява петното. Добавете малко лимон и ще имате бързо решение за премахване на лошите миризми! 3. Естествени почистващи препарати за фурни. Продуктите, използвани за почистване на фурната са предимно с химикали, но препаратът за почистване на сода и оцет всъщност винаги гарантира безупречна чистота и блясък на фурната. Ето какво ви трябва: 1/2 чаша сода за хляб ¾ супена лъжица вода, бял оцет ако е необходимо направете паста, разнесете я във фурната и я оставете да престои една нощ. На следващия ден напръскайте малко оцет и избършете пастата с високо абсорбираща хартиена кърпа, която трябва да е достатъчно здрава, за да почиства дори когато е мокра. За да завършите почистването на фурната, напръскайте оцета отново и избършете всичко до ослепителен блясък със суха хартиена кърпа.

4. Почистващ препарат за стъкло. Почиствали ли сте някога огледало или прозорец, само за да намерите още повече ивици в крайна сметка? Не се притеснявайте и за това може да се намери решение. Може да отнеме известно време, но резултатът е наистина впечатляващ. За да направите почистващ препарат за стъкло със сода за хляб и оцет, ще ви трябва: кората на един лимон, бутилка оцет, вода. Накиснете лимоновата кора в оцета за седмица или повече, след което прецедете сместа. Смесете равни части лимонов разтвор с вода, изсипете в кутия за пръскане – и сте готови! Не забравяйте да избършете стъклото с чист лист хартиена кърпа, за да избегнете петна.

5. Средства за почистване на подове. Някои почистващи препарати за подове могат да оставят лепкав филм върху плочките ви и често съдържат вредни химикали. Но не този препарат! Съдържа само две съставки и макар да не е дезинфектант, ще ви помогне да почистите перфектно плочките във вашата кухня и баня. За да направите това средство за почистване на вани „Направи си сам“ ще ви трябва: Равни части бял оцет, равни части вода. Смесете оцета и водата, избършете пода и плочките с влажна кърпа и гледайте как всичко блести. След като приключите изплакнете почистващия препарат с вода и подсушете със здрава хартиена кърпа.

 

6. Почистващи препарати за тоалетни. Почистването на тоалетната не е любимото ни занимание, а миризмата на белина и други почистващи продукти може да я направи още по -малко приятна. Но този най -прост естествен почистващ продукт може да свърши работата с минимални усилия. Ще имаш нужда: 1/2 чаша сода за хляб, чаша бял оцет 1/2 чаена лъжичка етерично масло. Смесете съставките и изсипете в бутилка със спрей. Напръскайте всичко около тоалетната и оставете да седне за няколко минути. Разтворът съчетава естествени почистващи свойства, а етеричното масло оставя свеж и приятен аромат. След като направите тези почистващи продукти „всичко в едно“ със собствените си ръце, споделете вълшебните формули със семейството си, в случай че името им се появи в списъка за почистване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *