Дезинфектанти

ДЕЗИНФЕКЦИОННИ СРЕДСТВА

Дезинфектанти за ръце и повърхности

Дезинфектанти за ръце

Предпочитайте да си миете ръцете! За да премахнете вируса от ръцете си, първо изберете да измиете ръцете си с топла вода и сапун. След като измиете ръцете си, ги подсушете добре. Тъй като дезинфектантите са различни, винаги трябва внимателно да разглеждате етикета и инструкциите за употреба на продукта, които съдържат информация за активния агент и ефекта върху вирусите. Етикетът на съвместимия дезинфектант съдържа номера на регистрационния сертификат, издаден от Министерството на здравеопазването.

Дезинфектанти за помещения и повърхности

Според проучвания, оценяващи стабилността на коронавирусите в околната среда, вирусът може да остане върху инфектирани метални, пластмасови и неръждаеми стоманени повърхности до 72 часа, върху порести материали като хартия и картон до 24 часа, но при условия на благоприятна среда, при температури 6-8°C и влажна среда, дори до 9 дни. В същото време вирусът може да бъде отстранен от повърхностите чрез основно почистване и използване на ефективни почистващи препарати. За да унищожите вируса от повърхности, първата стъпка е да измиете замърсените повърхности с почистващ препарат (напр. сапун) и вода или да избършете повърхността и едва след това да я дезинфекцирате.

Следвайте указанията на Министерството на здравеопазването за почистване и дезинфекция.

Тъй като дезинфектантите са различни, винаги трябва внимателно да прочетете етикета и инструкциите за употреба на продукта, които предоставят информация за активния агент и ефекта му върху вирусите. Одобрен дезинфектант има на етикета номер на регистрационен сертификат.

Проверете дезинфектантите, които използвате!

Нерегистрираните и нетествани дезинфектанти може да нямат ефективни дезинфекционни свойства и следователно да не защитят потребителя. Създавайки усещане за фалшива сигурност, такива агенти са по-склонни да разпространяват вируси и бактерии.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *