Почистване на хотел

Как да почистите кожен диван у дома

Как да почистите кожен диван у дома

Кожената мека мебел изглежда много благородна и скъпа, но изисква повишено внимание при напускане. Неговото отсъствие заплашва загубата на първоначалния вид на кожата.

Придружаващата документация за мебелите своевременно и внимателно ще ви каже как да почистите кожен диван у дома. В него можете да намерите информация за вида на кожата или боята, с която е боядисана. Той също така изброява предпочитаните почистващи препарати за почистване.
Не забравяйте, че продукт, който е подходящ за един вид кожа, може да развали повърхност, изработена от друг вид кожа.

Алгоритъмът за работа с кожа е както следва:

Почистване. Можете да го направите както с прахосмукачка, така и с мека кърпа. В първия случай почистете много внимателно, така че пластмасовите части на прахосмукачката да не надраскат тапицерията. След това избършете останалия прах с кърпа от микрофибър или кадифе.
Анализ на замърсяването. Силните се отстраняват с помощта на специални химикали,
може и със сапунена вода.
Изсушаване. След почистване разходете повърхността със сух
парцал, за да не остане влага върху повърхността.
Също така, не забравяйте да полирате. Това ще помогне за поддържане на естетиката на тапицерията. Използвайте овлажняващ балсам за полиране. Нанесете го върху мека кърпа, втрийте в кожата с кръгови движения, докато балсамът се втрие/изсъхне. Така материалът ще възвърне своя блясък и ще изглежда като нов.
За почистване ще ви трябва:

Топла вода;

Микрофибър / кадифе или други меки кърпи;

Течен сапун/шампоан;

Ленено / зехтин или слънчогледово масло;

Трапезен оцет 9%.

Започнете да почиствате с топла сапунена вода. Намокрете добре кърпата, изстискайте я и обидете обилно по цялата кожена повърхност, като обърнете внимание на ъглите и труднодостъпните места. След това подсушете тапицерията със суха кърпа или хартиени кърпи.

За да почистите твърдите петна, използвайте паста за зъби или фиксиращ гел/лак за коса. Трябва да нанесете лак или паста върху мръсотията и след това бързо да премахнете остатъците с парцал.

На суха кожа нанесете балсам с оцет с ленено, слънчогледово или зехтин. Съставките се приемат в съотношение 1: 2. Обработете дивана с получения продукт, оставете го да се накисне. Оставете състава на повърхността за 20 минути. След определеното време полирайте повърхността.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *