Дезинфектанти, Почистващи препарати

Корона вирус: важна дезинфекция

Корона вирус дезинфекция

Има 7 основни стъпки за предотвратяване на вирусна инфекция, следвайки които ще намалите риска от инфекция. Те не се различават особено от общите правила за защита от вируси, така че бихме ви посъветвали да не ги пренебрегвате по всяко време.

Коронавирус.

Какво всъщност се случва, как той заразява човек и какво трябва да направим всички!?

1. Измийте ръцете си със сапун и вода.

2. Спазвайте разстоянието. Вирусът се предава по въздушно-капков път, например при кихане или кашляне, затова се опитайте да спазвате разстояние от поне метър от болни хора. Въпреки че разбираме, че в обществения транспорт това е практически нереалистично. Избягвайте да докосвате очите, носа или устата си. Най-добре е да носите медицинска маска. СТАТИСТИКА: Смъртността от коронавирус днес е 2-3%. Повече от 80% от хората носят вируса лесно (и най-вероятно повече).

3. Водете здравословен начин на живот. И въпреки че мнозина казват, че алкохолът може да предпази от въздействието на коронавируса, Министерството на здравеопазването предупреждава за обратното. Големите дози, от друга страна могат да понижат имунитета ви.

4. Защитете дихателната система. За това ще ви помогнат медицинските маски. Те могат да бъдат за еднократна или многократна употреба, но трябва да прилягат добре към носа и устата и да не оставят празнини. А маската също е непрактична на открито. Важно: не можете да носите една и съща маска през цялото време, макар и за многократна употреба. Сменяйте го поне няколко пъти на ден. В ТРУДНИ ВРЕМЕНА Е ВАЖНО НЕ САМО ДА СПОЛЗВАТЕ ПРАВИЛАТА, НО И ДА ОСТАНЕТЕ ЧОВЕК! И КОЙТО ВЪЗМОЖНО ДА ОКАЗАМ ПОМОЩ НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ! Шийте маски на ръка. Хората и фирмите по света си помагат по време на коронавируса. Хиляди млади хора по света купуват хранителни стоки и ги оставят пред вратите на възрастните си съседи. Така ги предпазват от коронавирусна инфекция. Готвачи и собственици на много ресторанти продължават да приготвят храна въпреки периода на карантина. Така те помагат на нуждаещите се, както и на тези, които са блокирани на летището. 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *