Почистващи препарати

Почистващи препарати

Домакинските почистващи продукти

Почистващите продукти играят съществена роля в ежедневието ни у дома, в училище и в офиса. Чрез безопасно и ефективно премахване на микроби и други замърсители, те предотвратяват разпространението на инфекциозни заболявания и контролират алергени, като прах и мухъл и ни помагат да останем здрави. Почистващите препарати също ни дават възможност да се грижим за домовете и имуществото си. Химикалите, използвани за почистване и в почистващи продукти, като перилни препарати, избелители, продукти за миене на съдове и други домакински почистващи препарати, спомагат за подобряване на ефективността на почистване, като правят домовете, офисите и друга среда едновременно по -лесни за почистване и по -хигиенични.

Ползи. Домакинските почистващи продукти, съдържащи антибактериални почистващи препарати не само премахват замърсяванията но също така могат да убият микробите, които могат да причинят заболяване. Хлорираните почистващи продукти могат да помогнат за защита срещу епидемии от сезонен грип и епизоди на болести, предавани с храна. Дневните центрове, болниците, ресторантите и други обществени заведения разчитат на дезинфекционните качества на почистващите препарати на хлорна основа, за да поддържат околната среда чиста от микроби. Почистващите разтворители също са често срещани почистващи продукти. Например гликолови етери са високоефективни като активен компонент на тежкотоварни стъкла, подови и други твърди повърхности за почистване. Тези разтворители имат добра водосъвместимост, висока разтворимост за мазнини и масла и добра биоразградимост.

Информация за безопасност. Компаниите предоставят повече информация от всякога за съставките в своите почистващи продукти. Инициативата за комуникация на съставните продукти на потребителските продукти, стартирана през 2010 г., обобщава как компаниите предоставят информация за съставките в продуктите в четири основни категории: грижи за въздуха, автомобилни грижи, почистване и лакове и продукти за поддръжка на пода. За техническата аудитория данните за безопасността на хората и околната среда за химичните съставки, използвани в почистващите продукти са публично достъпни. Почистващите продукти, макар и безопасни и ефективни, трябва да се обработват по подходящ начин, за да се защити здравето на потребителите и техните семейства. Потребителите трябва да следват всички инструкции за безопасно боравене на етикета на продукта, преди да използват определен почистващ продукт. Ако случайно се погълне почистващ продукт, обадете се на националната гореща линия и не забравяйте да имате под ръка етикета на почистващия продукт.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *